Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

Йосип Вінський: Ми підтримаємо будь-якого кандидата. Окрім Тимошенко і Януковича!

16.07.2009

Йосип ВінськийКолишній опальний Міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський повертається до активної політики. Він таки створив (як, до речі, і обіцяв дещо раніше) нове громадсько-політичне об'єднання. Назвали його - "Народно-патріотичне об'єднання "За демократію і справедливість".

 

Коли саме і чи перетвориться це об'єднання на політичну партію? -про це Йосип Вінський говорити не поспішає. З іншого боку, яке то об'єднання, котре не мріє перетворитися на партію (за аналогією з сержантом і генералом)?..

 

Про новостворене об'єднання, свої подальші плани й про те, чому, врешті, пану Вінському так нелегко заспокоїтись й, приміром, полишити велику політику, розпочати викладати студентам в якомусь з інститутів чи університетів або ж просто відпочити, половити собі рибку, відволікшись від складної та нервової праці недалекого минулого? Про все це Йосип Вінський розповів в ексклюзивному інтервью журналу LIFENEWS.

 

- Які головні засади діяльності вашого новоствореного обєднання? Чим воно по суті відрізнятиметься від інших подібних організацій, яких в Україні, правду кажучи, більше ніж достатньо?

- Тут є три речі. Пункт перший: чітка ідеологічна визначеність існує вже у самій назві нашого об'єднання. Пункт другий: формування нашого об'єднання відбувається знизу. Ми ставимо чітке завдання формувати структуру, виходячи з інтересів районів та міст. Все відбуватиметься знизу, від людей. Звідти, де і виявляються інтереси цих людей. І третя позиція: ми не будемо, як кажуть, "тягнути ковдру на себе", а займатимемося об'єднавчими процесами. Ми будемо намагатися об'єднати усіх людей, зібрати до купи людей, в яких одне концептуальне розуміння нашої дійсності.

 

 

- Яких саме людей Ви зібралися, як кажете, "зібрати до купи"? Це будуть політики, пересічні громадяни?..

- Це будуть і колишні соціалісти, і колишні бютівці, і люди, які були на Майдані, і ті люди, які сьогодні прийшли до розуміння того, що треба щось з державою робити. 

 

 

- Ви заявили, що сповідуватимете "ідеологію європейських соціал-демократів з урахуванням української специфіки". Це як, поясніть?

- Ця ідеологія розрахована на розвинені країни Європи. На ті країни, де є певні економічні та соціальні стандарти, є певні демократичні основи, які ніхто не піддає сумнівам. Україна ж ще перебуває у стадії становлення. І, зрозуміло, ми змушені враховувати ту соціальну ситуацію, яка є в нашій державі, той суспільний менталітет, який має сьогодні місце, ті протиріччя геополітичного характеру, які сьогодні є в середині України.

 

Ми розуміємо необхідність шукати консолідуюче рішення для суспільства і для держави. І це дасть саме ту нашу "українську специфіку", яку ми повинні враховувати. Тому наше об'єднання ми назвали не просто "За демократію і справедливість", а назвали його "Народно-патріотичне об'єднання "За демокатію і справедливість". Самі ці три слова: "Народно-партіотичне об'єднання" і є нашою українською специфікою, яка буде врахована у подальшій діяльності нашої організації.

 

 

- Ви - відома людина, самодостатній і досвідчений політик. Навіщо це все Вам? Чому б Вам не відпочити від усієї цієї політичної колотнечі, інтриг, наклепів, звинувачень, боротьби і таке інше?

- Я думаю, що це - питання внутрішньої відповідальності. Мене не цікавить тема заробітчанства, не цікавить десь сидіти, ловити рибку і ні про що не думати. Я, дійсно, сформований, як політик і вважаю, що той досвід і ті знання, які я маю, повинні бути спрямовані на інтереси суспільства та інтереси людей. 

 

Мені видається, що моє бачення суспільних та політичних процесів в Україні є адекватним. І я тут відкритий. Я, можливо, є одним з небагатьох українських політиків, які не думають про себе, про своє "его", про крісла, посади і все, що ще можна мати при бажанні. Ну, скажіть, що це "блаж", але саме так і є насправді. Я саме такий, тому й роблю так, як вважаю за необхідне.

 

Я розумію, що ступив на важкий шлях. Мені журналісти ставлять запитання, мовляв, "Ви оголосити сьогодні війну усім - владі, опозиції, олігархам?". Але так вже сьогодні трапилося в нас в Україні, що і влада, і опозиція - це ті ж самі олігархи.

 

 

- Вистачить Вам сил воювати з ними, як відчуваєте?

- Вистачить. Вистачить тому, що я вважаю, що в мене є дух, є політична позиція, є політична відповідальність. Я розумію, що це буде не просто. Будуть блокування, шельмування, політичні переслідування і таке інше. Але все це я вже проходив, будучи в тій таки опозиції при Кучмі. В мені є відчуття, що й зараз таке може продовжитись. Але я точно знаю, що цей шлях я пройду.

 

 

- Кого будете підтримувати на президентських виборах? Або краще так запитаю: чи будете Ви когось підтримувати, а якщо будете, то кого саме?

- Ми будемо обов'язково підтримувати якусь кандидатуру. Але не Тимошенко і не Януковича! Будемо підтримувати третю кандидатуру, яка має шанс вийти у другий тур виборів і поборотися за перемогу.

 

 

- Хто саме це може бути?

- Це покаже формат виборчої кампанії. Покаже рівень підтримки населення. Але я ще раз кажу: це може бути будь-хто, бо вкрай треба оновити систему координат, яка сьогодні існує в державі.

 

 

- Тобто, це може бути реально будь-хто, лише не Тимошенко і не Янукович?

- Саме так.      

 

 Сергей Дойко LIFENEWS  


  Ваш комментарий будет первым
RSS комментарии

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
Сейчас на сайте:
Гостей - 1
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл