Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

ПОТРІБНО НЕ СОБАЧІТИСЯ ЗА МОВУ ЧИ ЯЗИК, АБО ЧИЇ ШАРОВАРИ ШИРШЕ...

27.12.2012

Я хочу, щоб наша молодь пишалася не тільки нашими червоними шароварами і бабціними глечиками...

 

Давно спостерігаю, як шановне панство волає про етнічну ідентичність, про графу у паспорті, про мову та про те, що Україна повинна бути для українців. Але я 100 відсотковий етнічний українець якось за графу мало нервуюся та, мабуть, зовсім не переживаю. А хіба є, наприклад, в американських паспортах графа про національність, а чи може вона є у французьких паспортах? Мабуть там люди всі одної національності – американець, чи француз.

 

При совєтах у мене у паспорті була графа, де значилося, що я українець. Так може повернемося до СРСР? І усі навколо знали, що я українець, і ніхто мені не заважав наспівувати українські пісні, працюючи за кульманом у КБ одного з режимних заводів Ленінграду і балакати серед друзів українською мовою, і мати при цьому допуск до секретів вищої категорії. I як не дивно, за мої українські пісні та розмови на рідній мові Ленінградське КДБ мене не викликало на бесіди. Мабуть тому що це ніяк не впливало на якість моєї праці.

 

І мені дуже подобалось, коли по телевізору чукча співав «А оленя луче».

 

Ну тай що з того, що на моєму весіллі мій друг чечен танцював лезгінку під акомпанемент мого друга азербайджанця, а з моєю рідною сестрою одружився мій однокласник єврей (до речі талановитий фізик).

 

Ну та й що з того, що хтось хоче читати книжки або газети російською мовою? Або корейською?

 

Мене більше дратує, чому усі комп’ютери мають біос англійською, а не українською? Чому наші керманичі їздять на німецьких авто, а не на українських, чому ми одягаємось у китайське та турецьке барахло, а не в українські костюми, чому я не можу купити чисто вовняний светр української фабрики.

 

Чому наші етнічно-українські талановиті люди їдуть до Австралії, Америки і там пишуть чудові програми, конструюють чудові станки, прилади, роблять чудові наукові відкриття? Та при цьому дивно, що їх там ніхто не докоряє за не ідентичність до австралійського етносу. І вони там себе відчувають комфортно.

 

А ще мені шкода, що наші чудові жінки, та ще й з вищою освітою їдуть до Італії мити зади італійським маразматикам. Мені прикро, що до нас не їдуть робити теж саме італійці, або японці.

 

Мені прикро, що американські вчені не їдуть до України робити свої винаходи, бо тут кращі в світі лабораторії. І нехай би вони себе тут відчували комфортно, не нервували від того, що Україна тільки для українців.

 

Я хочу, щоб наша молодь пишалася не тільки нашими червоними шароварами і бабціними глечиками, а й кращими в світі машинами і літаками українського виробництва, щоб усі програми були написані на українській мові, і увесь світ вивчав від цього українську мову, а не тому, що в нас був колись голодомор, а колись козаки добре пили горілку і ще добріше танцювали гопака.

 

Я етнічний українець і патріот хочу, щоб до нас стояла черга вчених, митців, архітекторів, конструкторів, тощо з усіх країн світу, бажаючи у нас працювати, а ми б їм чинили конкурси. І нехай би вони були в нас задоволені своєю працею й щасливі.

 

О це й буде справжня Україна - найпрекрасніша у світі країна з найчудовішим й найгостиннішим українським етнічним народом.

 

Я знаю й знання моє тверде, що для всього цього нам українцям, незалежно від національності та мови (особливо нам западянам) потрібно не собачітися за мову чи язик, або чиї шаровари ширше, а дружно, вперто й завзято працювати для процвітання нашої неньки.

 

Іван Коломия, м. Івано-Франківськ

 


  Комментарии
RSS комментарии
Я хочу, щоб...
Написал(а) Юрко, в 2012-12-27 10:29:50
Українська мова і так входить до складу багатьох світових мов в якості праслів, тобто давніх двох- або трьохлітерних слів, з яких походять сьогодні всі сучасні мови, в тому числі і українська. Щоб нашій країні почати розвиватися і наближатися до світового рівня економіки і соціальної сфери, нам необхідно відлучити всіх єврейських олігархів від влади і націоналізувати все награбоване ними у народу майно. Хай працюють як ми, разом з нами, заробляючи собі на хліб власними руками, а не руками найманих українців-рабів. Тоді почнеться процвітання, об\'єднання сходу і заходу в одну націю, здобуття своєї помісної Церкви.
Юрко
Написал(а) afganets, в 2012-12-27 10:58:49
А я всё же напишу вам на русском языке, вы к чему призываете:Грабь награбленое, тогда вам необхоми вернуться в школу, чтобы изучать современную историюю Так как, то к чему вы призываете мы уже проходили в 1917 г. Но украинский язык не зря специалистами языкознания отнёсён к числу самых милозвучных для человеческого восприятия. Еденственное чего не стоит делать, это заниматься насильственной украинизацией русскоговорящего населения. Но хоче верить, что до такой глупости Украина не дойдёт.
Написал(а) Андрій Подільський Львів, в 2012-12-27 12:55:43
А все через брак національної гідності, від усвідомлення себе українцем - будівничим своєї держави!.. Біос йому український подавай... Чи байдуже хто за національністю депутатис ВР - в чому й криються відповіді на ті питання про український светр!?
Написал(а) Евгений Коротин, в 2012-12-28 02:27:57
Эта статья - первый серьезный и вменяемый довод!
Написал(а) Шахрай Наталия Киев, в 2013-01-01 11:43:07
Великолепная статья!
Написал(а) Лілія Олейник website, в 2013-01-06 00:24:04
англійську вивчати ніхто не забороняє, заодно і розвините свій інлелект.
Для Лілія Олейник
Написал(а) Краснов (не атаман), в 2013-01-06 10:30:15
Вы, очевидно, знаете английский, но очевидно и то, что он ваш интеллект не развил.
Написал(а) Квинта, в 2013-01-08 14:37:23
СТАТЬЯ прекрасная ....но есть друзья и родственики которые знают около 12 языков, и не считаю это особенным достижением,немного завидую всего лишь так сложились звезды...

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл