Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

ВОНИ Ж ТАКІ "ОФІГЕННІ" УКРАЇНЦІ...

29.05.2013

Віталій Уманець, м. Кременчуг.

ВОНИ Ж ТАКІ "ОФІГЕННІ" УКРАЇНЦІ... фото

Жруть, сруть і пишаються. Це їхнє сьогоднішнє кредо.

 

 

Мені шкода тих "щирих" українців у 20-му поколінні, які дійсно свідомо вважають, що російськомовні українці не можуть також бути патріотами цієї країни. Я особисто знаю купу прикладів, коли подібні "справжні" ура-патріоти, в основному це представники "інтелігенції", кияни (вони ж такі "розумні") вже давно забили х... на всіх і вся, бо бачите, вони розчарувалися в усьому, нікому вже не вірять і не збираються нічого робити для зміни ситуації в країні, а лише пишаються своїми знаннями літературної української мови та нашою історії, бо вони ж такі "офігенні" українці. Жруть, сруть і пишаються. Це їхнє сьогоднішнє кредо. Ну і ще на дачу поїхати на вихідних... А, до речі, і розмови про еміграцію серед подібного "високоінтелектуального" люду я чую все частіше, бо бачите, їм тут некомфортно стає жити: все більше різних гопників на вулицях Києва, донецькі виродки все захопили, дихнути всім цим "інтелектуалам" не дають! "Як далі жити? Боже-Боже! Втечу, мабуть, у Португалію...".

В той час, я знаю купу російськомовних людей які налаштовані на боротьбу за процвітання України. Я сам виріс у російськомовному д/с, школі, університеті і до 2009-го року розмовляв, в основному, російською, саме так, РОСІЙСЬКОЮ і нехай тепер мені хтось з цих ура-патріотів в обличчя скаже, що я якийсь неповноцінний малорос чи хахол, який лише мріє про те, як би Україну знову повернути в "братські" обійми Расєї-матушкі. Я довго розказувати не буду, набридли вже балачки.

І тому, на мою скромну думку, той, хто стоїть на позиції, що російськомовні українці - якісь потенційні вороги, 5-а колона, неповноцінні малороси - або дебіл, який таким чином підігрує ригоаналам, коли кожна свідома людина на рахунку, не залежно від того, якою мовою вона спілкується, або провокатор, який вже свідомо робить те ж саме, отримуючи за це свої брудні 30 срібняків.

Дехто, свідомо чи ні, намагатиметься звести підняту тему до вже традиційних запитань:

1. Невже так важко було за 20 років російськомовним вивчити українську?

2. Я знаю 3 (4,5,6,7,8...) мов, а вони не можуть вивчити одну? Вони дебіли?

Тому я вирішив уточнити одну істотну деталь. Питання полягає не в тому, важко чи не важко вивчити українську. Проблема зараз в іншому, а саме У ВІДНОШЕННІ україномовних ура-патріотів у "20-му поколінні" до їхніх російськомовних співвітчизників, які оголошуються "неповноцінними" дебілами, ворогами, 5-ю колоною, потенційними зрадниками.

Подібні процеси відбуваються і з іншої сторони.

Таким чином, зацікавленими особами у країні нагнітається черговий розкол по лінії україномовні "фашисти" та російськомовні "антифашисти" і дійти це все може до того, що люди не будуть готові навіть слухати один одного лише тому, що спілкуються різними мовами, не кажучи вже про якісь спільні дії в боротьбі з режимом. "Розділяй і володарюй!" Класика.

Повторюю ще раз: людина повинна ЗАХОТІТИ вивчити мову. Молодь-це наше майбутнє. Вона повинна бачити, що розмовляти українською - це модно, сучасно. Їй потрібні живі приклади, історії успішних україномовних людей у цій країні, якісний, конкурентоспроможний україномовний продукт, який ХОЧЕТЬСЯ взяти в руки, переглянути, прочитати, порекомендувати друзям, украсти в кінці кінців!

Ну, от чому я дивлюся останні роки художні фільми ВИКЛЮЧНО з українською озвучкою? Бо вона РЕАЛЬНО краща, якісніша за російську! От хлопці з www.hurtom.com, вони не скиглять, не шукають ворогів серед співвітчизників, а взяли і роблять святу справу: збирають кошти і озвучують фільми сучасною українською, таким чином роблячи більше для її популяризації, ніж сотні ура-патріотів в 20-му поколінні.

Питання мови НА ДАНИЙ ЧАС не є актуальним! Це показують всі соцопитування. Людям не важливо російською чи українською їм повідомляють у новинах про підвищення тарифів та цін. Людей турбує відсутність роботи, безперспективність свого майбутнього в цій країні та людям в маленьких містечках елементарно немає де відпочити з дітьми, а якщо і збудували декілька дитячих майданчиків на місто, до спробуй туди доїхати по розваленим дорогам та непристосованим тротуарам з тією коляскою, яка вже через декілька тижнів розпадається! Та врешті решт, людям жерти немає чого! Яка мова, яка культура?

В країні половина населення суржиком розмовляє, а ще 25% - російською, а їх оголошують неповноцінними дебілами, нездатними вивчити українську. Люди, ви в своєму розумі? Вони теж українці, вони так само як і ви хочуть НОРМАЛЬНО жити в цій країні! А з таким підходом вони не те, що не захочуть вчити українську, вони цього принципово робити не будуть. Ви що, цього дійсно не розумієте?

Ну, і щоб добити цю тему, бо спати не буду.

Поясніть мені, дебілу, чому громадяни такої країни як Ірландія, яка має ВВП на душу населення $39 638 (15-е місце у світі), живуть як люди у своїй країні і не бояться, що ірландська мова зникне, при тому, що її носіїв у світі залишилося лише 392 тис. чол, а в Україні, яка має ВВП $7 600 (133-е місце), зникнення української мови - одна з головних тем у політиці, це при тому, що носіїв нашої мови у світі налічується від 41-45 млн. осіб. Народ, розводняк же явний! Ми гриземося через мови, а в цей час нас лохов розводять на бабки.

П.С. Державна мова має бути одна, українська, це навіть не обговорюється. І з цим погоджується більшість російськомовних громадян.

Віталій Уманець, м. Кременчуг.

Статті по темі:

Ось вам і незалежна Україна з "родным русским языком"

Мене дратує, чому усі комп’ютери мають біос англійською, а не українською?

Зараз наша національна ідея в тому, щоб навести правовий лад в Україні

 


  Комментарии
RSS комментарии
Написал(а) Рабочая Партия Украины, в 2013-05-28 22:59:31
крепкие мужики!
Написал(а) Евгений Коротин - Харьков, в 2013-05-29 20:35:56
Не знаю, если не стеб, то супер! Я на украинском уже не буду общаться принципиально. Пусть мои дети будут, я нет. Может когда и пику загонят за это, начхать. Тут вся суть. все объясняет....
Написал(а) Дмитро Вовнянко місто Київ, в 2013-05-29 21:26:10
Ви знаєте, у буремні часи Перших визвольних змагань в командуванні Дієвої армії УНР перебували такі особи як генерали Галкін, Юнаков та Грєков, які не тільки були 100%-ми росіянами, але ще й українською ані слова не казали. У Гайдамацькому коші Слобідської України (командир - Симон Петлюра) начальником артилерії і найстаршим за званням офіцером був російськомовний полковник Афанасьєв. Запорізькою дивізією під час звільнення України від більшовиків у березні 1918 р. командував аджарець Олександр Натієв, який теж українською - не дуже. А вже за полковника Болбочана, начальником штабу Запорізького корпусу армії УНР був російськомовний полковник Парфен\"єв.rnrnОстанній командувач Дієвої армії УНР кубанський українець генерал Омелянович-Павленко українську опанував аж наприкінці 1918 р.rnrnЗ Українською Галицькою армією - просто біда. Перший її командувач - вже згаданий Омелянович-Павленко, а другий - генерал Грєков, який українською не говорив взагалі.rnrnІ ви знаєте, російськомовність аж ніяк не заважала всім цим людям вірно служити Україніі і здобувати перемоги для української зброї.

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл