Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

ВІДЕО - Бжезинський: Америка перетворить Україну у В'єтнам для росіян

14.04.2014

ВІДЕО - Бжезинський: Америка перетворить Україну у В'єтнам для росіян фото

Матеріал CNN USA. Дата виходу в ефір 13 квітня 2014 року.

 

 

На думку політолога Збігнева Бжезинського, США повинні підтримати Україну всім необхідним для боротьби з Росією - так само, як у свій час СРСР підтримав В'єтнам у війні з Америкою. Це відповідає інтересам Сполучених Штатів.

Чим розв'яжеться вся ця ситуація? Учора державний секретар США Джон Керри знову попередив свого російського колегу – міністра закордонних справ Сергія Лаврова – про дії Росії і їх наслідках. Але чи прислухається Росія? Із мною на зв'язок виходить Збігнев Бжезинський, який був радником по національній безпеці в адміністрації Картера.

Збігнев, як вам здається: Росія прагне того, щоб східні регіони України оголосили про свою незалежність, або ж вони намагаються створити ситуацію, у якій Росія виступила б посередником у переговорах по автономії в якому-небудь виді?

ЗБІГНЕВ БЖЕЗИНСЬКИЙ, який був радником по національній безпеці США: Я бачу разючу подібність між тим, що відбувається зараз, і тим, що відбувалося кілька тижнів назад у Криму, і, як мені здається, воно говорить саме за себе. Дивитеся, ми бачимо групу бандитів, одягнених у якусь дивну, майже мафіозну форму, на якій немає ніяких знаків національної приналежності. На вид вони надзвичайно схожі на тих людей, яких ми, до слова, бачили в Криму. І вони викидають такі от «трюки» у декількох містах сходу України. При цьому Росія заявляє, що хвилювання піднімає місцеве населення.

Росія явно намагається з'ясувати, чи зможе вона захопити ці території без особливого опору й оголосити таким чином, що вони самі відділилися від України. Якщо ж вони зустрінуть опір, то введуть на Україну ті сили, які зараз зібрані біля кордону. Перед нами серйозний виклик міжнародного масштабу, виклик міжнародним нормам і стабільності. Виклик системі, яка створювалася так, щоб країни не покладалися на застосування сили. Мені здається, що це вже виклик міжнародному співтовариству, а не тільки Україні.

Збігнев, адже Україна не виживе без східних регіонів – саме там багато в чому зосереджені важка й добувна промисловості. Як ви думаєте, якщо розвиток все-таки піде по описаному вами сценарію, чи почне Захід ще якісь заходи? У Європі якось неохоче ставляться до таких речей, як, наприклад, заборона на поставки енергоносіїв з Росії, тому що європейці дуже залежать від російських поставок.

ЗБІГНЕВ БЖЕЗИНСЬКИЙ: По-перше, багато залежить від того, як вчинять самі українці. Якщо вони не стануть чинити опір, як вони не стали його чинити в Криму, то, звичайно, міжнародне співтовариство не буде проявляти надмірне завзяття і підтримувати українців, які, по суті, визнали поразку. Якщо вони розпочнуть чинити опір, то вони, імовірно, будуть крок за кроком зазнавати поразки. Однак, якщо незважаючи на це вони продовжать опір, громадськість, як усередині західних країн, так і на міжнародному рівні буде проявляти все більший тиск на ці країни на користь надання допомоги Україні. Мова йде не про пряму військову участь, а про поставку озброєнь.

І з мого погляду, чесно говорячи, така допомога може виявитися дійсно необхідної, і нам не варто ухилятися від неї. Тільки подумайте, Фарид, що відбулося у В'єтнамі. Ми втратили тисячі й тисячі людей у війні з в'єтнамцями. А хто їх озброював і переозброював? Росія. Вони не вважали це скрутним, тому що вважали, що в такий спосіб захищають свої міжнародні інтереси, при цьому не ухвалюючи особистої участі у війні.

Я вважаю, що нам варто зайняти не менш активну позицію. Якщо українці вчинять опір, ми повинні їм допомогти. І якщо ми скажемо їм про це заздалегідь, то більша ймовірність, що вони стануть боротися. А якщо Росія буде знати, що Україна вчинить опір, вони добре подумають, перш ніж починати таке велике підприємство. Вони розраховують на те, що все повинне пройти мирно, ефективно й, у підсумку, дати безперечні результати.

У нас у розпорядженні залишилося тільки 15 секунд, так що в мене коротке питання. Як ви думаєте, наскільки ви можете судити, президент Обама зараз на правильному шляху?

ЗБІГНЕВ БЖЕЗИНСЬКИЙ: Я не в курсі того, що обговорюється в приватному порядку. Я виступаю за те, щоб донести наші наміри до України по конфіденційних каналах так, щоб їх сприйняли серйозно, але щоб Росія була також у курсі наших намірів. Я вважаю, що ми повинні не намагатися принизити Росію, а запропонувати їй угоду на тих умовах, що Україна вільна співробітничати з Європейським союзом і також вільна підтримувати нормальні відносини з Росією. У такий спосіб і Захід, і Росія брали би участь в розв’язку українського конфлікту за прикладом Фінляндії.

 Надзвичайно цікавий аналіз, Збігнев, спасибі вам. Після короткої перерви ми обговоримо багато інших питань.

Відео і переклад на ТРИБУНУ НАРОДУ надіслала Олена Куззула, м. Ужгород.

 

 

 


  Комментарии
RSS комментарии
Написал(а) Ирина Кутнева, в 2014-04-14 09:34:19
Вы задрали ,особенно что касается разговоров о предательстве крымчан...мы то вернулись туда где и были,а вот вы продаете себя европейству ,да так дешево.что скоро без штанов останетесь...не надо нам петь песни о патриотизме,мы лучше вас знаем об этом,ибо все эти года даже новый год по Москве встречали,а потом и по Киеву вы думайте нас Путин с Медведевым принуждали это делать??..это потому-что мы пропитанны всем русским....
Написал(а) nataliya gord, в 2014-04-14 21:07:54
Он фантазер, однако
Написал(а) Сергей Александров Конаково, в 2014-04-15 04:49:13
Украинской национально освободительной армии, для борьбы с регулярной российской армией захвативших значительную часть территории Украины надо поставлять оружие для осуществления бесконтактной партизанской войны-реактивные управляемые гранатометы, снаряды, ПЗРК, радиоуправляемые самоходные мины, и самоходные радиоуправляемые грузовики со взрывчаткой с осколками огромной разрушительной силы для уничтожения скопления вертолетов и самолетов, мины для подрыва российского и сепаратисткого командного состава в собственных домах, квартирах и государственных учреждениях, быстроходные вездеходы-Хаммер вооруженные реактивными управляемыми снарядами для уничтожения скопления вертолетов и самолетов, бронированной техники, складов с боеприпасами, казарм и палат с военнослужащими. Для ведения партизанской войны в каждом населенном пункте и дворе иметь осведомителей, которые будут наводить на квартиры находящихся в них оккупантов партизан для забрасывания в их жилища мин и гранат. Тогда земля будет гореть под ногами российской оккупационной армии. Для уменьшения потерь среди партизанов не идти на лобовое открытое противостояние с многочисленными отрядами России, вооруженными штурмовыми вертолетами, самолетами, системой град, танками и бронетехникой, а устраивать на них засады или уничтожать их в местах скопления, на марше с засад, на ж/д вокзалах и в пути на ж\\\\д, на автострадах днем и в ночное время.

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
Сейчас на сайте:
Гостей - 3
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл