Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

Китай увів санкції проти американських компаній

27.05.2014

Китай увів санкції проти американських компаній фото

Шпигунський конфлікт між Китаєм і Америкою одержав новий розвиток - КНР заборонила своїм держкомпаніям залучати до співробітництва американські консалтингові агентства. 

 

 

Китай наказав державним компаніям скоротити зв'язки з американськими консалтинговими компаніями, включаючи Mckinsey і Boston Consulting Group. Таку рекомендацію Пекін обґрунтував тим, що американські консультанти можуть бути замішані в шпигунстві на користь уряду США, пише Financial Times.     

Консалтингові компанії Mckinsey, BCG, Bain & Company і Strategy& (раніше відома як Booz & Co.) активно діють у Китаї, який залишається для них важливим ринком.

"Влада КНР запропонувала створити команду внутрішніх консультантів, сфокусованих на інформаційних системах, щоб скоротити присутність у цій сфері іноземних компаній, - повідомив газету радник китайського уряду, ім'я якого не називається. - Зараз іноземці використовують свої консалтингові компанії, щоб знати все, що їм потрібно про наші держкомпанії".

Mckinsey, BCG і Strategy& відмовилися коментувати ситуацію, однак джерела, близькі до компаній, відзначають, що серед їхніх клієнтів як і раніше є держкомпанії із КНР.

Значний обсяг бізнесу західних консалтингових компаній припадає на частку приватних або міжнародних фірм, тому, заборона для держкомпаній, хоч і вплине на їхній бізнес, але, імовірно, не нанесе йому серйозної втрати.

Минулого тижня Китай заявив, що всі продукти й послуги в сфері інформаційних технологій, продавані в КНР, будуть зазнати твердим перевіркам. Будь-яка компанія, продукт або послуга, що не пройшла перевірку, буде заборонена в КНР.

Перевірки торкнуться в першу чергу продуктів, використовуваних у комунікаціях, фінансовому секторі, енергетиці й ряді інших галузей, що відносяться, на думку уряду, до сфер "національних інтересів" і держбезпеки.

Зокрема Китай оголосив про заборону на використання операційної системи Windows 8 на всіх комп'ютерах, які закупаються або використовуються держустановами. Заборона набула чинності через кілька днів після того, як США обвинуватили  ряд китайських військових у кібершпигунстві й крадіжці торговельних секретів американських корпорацій, у тому числі Alcoa, US Steel і Westinghouse. Це перший випадок, коли американська влада висунула обвинувачення в комерційному кібершпигунстві відносно державного суб'єкта.

Статтю на ТРИБУНУ НАРОДУ надіслала Олена Куззула, м. Ужгород.

 


  Ваш комментарий будет первым
RSS комментарии

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
Сейчас на сайте:
Гостей - 6
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл