Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная arrow Статьи arrow Увага! Нова Рейдерска Схема Від Донецьких Рейдерів

Увага! Нова Рейдерска Схема Від Донецьких Рейдерів

28.08.2019

Увага! Нова Рейдерска Схема Від Донецьких Рейдерів, ФОТО, ТРИБУНА НАРОДА,

Щорічно в Україні відбувається близько чотирьохсот рейдерських атак, при цьому лідери за їх кількістю — Київ та Київська область.

 

Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними. Відзначається, що починаючи з 2014 року кількість рейдерських захоплень щорічно зростала. І тільки останні два роки показали трохи кращу динаміку. Всього за останні сім років в Україні відбулося 3242 рейдерських захоплення. Найбільша кількість таких атак — 724, сталася в 2017 році.

Однією з найбільш популярних на сьогоднішній день операцій по рейдерськиму захопленню є схеми, що організовують факторингові компанії. Такі компанії пакетами скуповують банківські кредитні борги громадян України на державних аукціонах та біржах, а потім, здійснюючи напади на нерухоме майно, що було кредитною заставою, намагаються чуже майно привласнити. Разом з рейдерами-факторингами в схемах працюють кішенькові нотаріуси, які після результативних рейдерських атак перереєстровують майно на підставних осіб, таким чином позбавляючи законних власників права на нерухомість.

Як відомо, можливість повернення прав власності громадянам в законний спосіб в нашій країні цілком імовірна. Ця можливість передбачає тривалі та витратні слідчі дії та судові процеси. На щастя, існує додатковий метод, який стимулює процес повернення майна законним власникам. Крім того, метод, по факту його застосування, результативно впливає на нівелювання активність рейдерів майже до повної їх нейтралізації.

Йдеться про винесення проблеми рейдерства у публічний простір в результаті об’єднання зусиль фізичних осіб, які втратили чи майже втратили свою нерухомість через дії рейдерів. Про один з успішних прикладів об’єднання громадян проти рейдерів — факторингової компанії «Growth Capital Business Group», ми і плануємо розповісти.

Рейдерська історія «Growth Capital Business Group» та її керівника Михаїла Шнейдера
Проведемо короткий екскурс в історію «Growth Capital Business Group» та її керівника — адвоката Михаїла Ісаковича Шнейдера.

До початку озброєного конфлікту на Сході України уродженець Донецька Михаїл Шнейдер вдосконалював свою рейдерську майстерність на земляках разом із сумнозвісними донецькими адвокатами: Юрієм Савицькими, Андрієм Седовим та Олександром Ровенським. Тоді колеги діяли від імені Інвестиційної компанії «Growth Capital». Операції із скуповуванням кредитів та привласненням нерухомого майна, що реалізовувалися групою зазначених шахраїв, за межи Східної України не виходили. Правда, «старшие товариши» Шнейдера мали ще паралельні справи
з кримінальним присмаком. Савицький з Седовим в період 2006-2007 років були фігурантами справи за фактом розкрадання коштів «Родовід Банку». Останній — Ровенський, у 2016 році, керуючи компанією «Тред-Юніон Форм», засвітився у гучному скандалі з ДП «Селидіввугілля» (Державне шахтоуправління. З ДП контора Ровенського уклада угоди на 106,64 млн грн. із порушенням законодавства. Але до суду справа не дійшла).

У 2016 році група донецьких адвокатів перебралася до столиці. В період з 2016 по 2017 рр. партнерам вдалося створити потужний синдикат, до складу якого увішли десятки афільованих факторингових одиниц з Центру керування в адвокатському бюро ТОВ «Ровенський, Шнейдер та партнери», офіс якого знаходився за адресою: м. Київ, вул. Суворова, 4. До слова, за цією адресою були зареєстровані більшість з афільованих сателітів синдикату.

Ілюстрація 1. Схема афільованих структур донецького синдикату на період до 2017 року.

Декілька років колеги займались рейдерско-факторинговими схемами разом, скуповуючи пакетами банківські кредитні історії із заставним нерухомим майном по всій Україні. Але з часом Савицький, Ровенський та Седов винайшли нову схему незаконного збагачення та вирішили скинути баласт. У липня 2017 року партнери вивели Шнейдера зі складу засновників ключової структури. А далі поступово впродовж 2018 року частково ліквідували, частково розпродали афільовані сателіти.

Одним з сателітів донецького синдикату, на який реєструвалися десятки придбаних на біржах та аукціонах кредитних боргів та через який Савицький, Ровенський, Седов та Шнейдер продавали заставне майно підставним особам, є компанія «РАЙТ ПАРТНЕР», зареєстрована за адресою: 03039, м. Київ, вул. Щорса, буд. 31; код ЄДРПОУ 39201162. Ця компанія сьогодні фігурує в якості відповідача у десятках адміністративних, господарських та декількох кримінальних справах, в тому числі щодо відмивання коштів. Зараз ця компанія знаходиться у стані ліквідації, адже її власники намагаються довести банкрутство у Господарському Суді Донецької області. Ліквідацією «РАЙТ ПАРТНЕР» донецькі рейдери сподіваються позбутися відповідальності в судах щодо незаконно привласненої та проданої нерухомості.

Ілюстрація 3. Уривок з протоколу наради учасників адвокатського об’єднання «Ровенський, Шнейдер і партнери».

Адвокатське об’єднання перейменували на «ЛЕКС ЕСТ», директором призначили Олександра Ровенського. Після распаду «тріумвірату» Михайлу Шнейдеру залишили юридичну компанію «Гроуф Капітал» та бонус до нєї — улагодження проблем, що виникли в результаті оформлення придбаних на біржах кредитів на сателіти, в яких Шнейдер фігурував керівником чи адвокатом.

На початку 2018 року Михайло Ісакович почав будувати свою власну шахрайську «імперію», нашаровуючи на «Гроуф Капітал» нові сателіти та
заручившись підтримкою нових партнерів.

Ілюстрація 4. Юридичні, факторингові та охоронні компанії, що працюють під керівництвом Михайла Шнейдера сьогодні.

Деякі з партнерів, такі, як Куц Тетяна Олексіївна та Вершняк Михайло Іванович, заслуговують на окрему увагу. Про цих двох яскравих персонажів ми розповімо пізніше.

А поки оцінимо, наскільки успішно відпрацював «Гроуф Капітал» декілька останніх років, та порахуємо публічні девіденти директора Шнейдера, отримані завдяки впровадженню ним агресивної стратегії боротьби із законними власниками «рейдернутих» об’єктів.

 

Медіа-тріумф Шнейдера

Майже рік тому Михайло Ісакович стрімко увірвався в національний медіа-світ завдяки низки організованих ним невдалих, але зухвалих атак з використанням вогнепальної зброї на квартиру, розташовану на київському Печерську. Тут слід згадати коментар власника квартири Олександра Дідовича з приводу облоги, яку родина Дідовича тримала впродовж декількох місяців.

Ілюстрація 5. Михайло Шнейдер у супроводженні адвокатеси Нікіпелової К.Є. на марші під квартирою Дідовича під час першого штурму.

Олександр Дідович: «Моя родина дізналася про плани Шнейдера заздалегідь, тому ми добре підготувалися. Справа в тому, що, володіючи інформацією про продаж мого боргу компанії «Гроуф Капітал», ми разом із адвокатом впродовж трьох тижнів намагалися з’ясувати ситуацію з набувачами. Михайло Шнейдер декілька разів навіть обіцяв надіслати нам пакет документів про купівлю боргу. Але цього не сталося, причини ніхто не пояснив дотепер. Замість цього він, підробивши деякі документи, 21.07.2018 року здійснив першу спробу вдертися в моє помешкання. На операцію по захопленню квартири Шнейдер прибув із 10 міцними бійцями. Але їх спіткало розчарування, бо нас охороняли представники народної дружини. Операцію Шнейдер спробував повторити ще декілька разів, 22.07 та 09.08, але вона знову провалилася. Під час останнього штурму рейдери настільки знахабніли, що навіть почали сверлити замки автогеном. Тоді були використані шумові гранати. Це звернуло увагу журналістів, які своїми діями — з’йомкою та отриманням коментарів від нападників, зупинили атаку».

Сюжети із стреляниною за нерухомість у благополучному столичному мікрорайоні майже тиждень протрималися в ТОПах багатьох ЗМІ та привернули увагу інших постраждалих від рейдарських нападів Михаїла Шнейдера.

Згодом грамадяни, чиї кредитні історії були придбані «Гроуф Капітал» та афільованими структурами, об’єдналися та розпочали злагоджені дії в напрямку поширення «проблеми Шнейдера» у ЗМІ. Дуже швидко інформаційний простір заповнили історії про захоплення книгарні «Літературний салон», що належала книжковому продюсеру Олені Лазуткиній. Книгарню продюсера разом із майном — книгами, собистими речами та обладненням Шнейдер продав підставній особі Ірині Трикоз, на яку згодом було відкрито кримінальну справу. Слідом додалася історія про бойові дії на Позняках, де Шнейдеру вдалося рейдернути цілий офісний центр. Війна за об’єкт на Позняках триває вже декілька років, в судах розглядається до десятка паралельних справ. Далі були ще декілька історій з привласненням квартир.

Один з найяскравіших батлів із захопленням нерухомості відбувався навесні 2019 року у Вишгороді. Батл закінчився тим, що представники Національної поліції випилювали автогеном двері привласненої Шнейдером квартири, намагаючись виселити звідти його партнерку по рейдерському бізнесу Тетяну Куц. З’ясувалося, зухвалий Шнейдер оформив на партнерку Куц чужу квартиру, що знаходилася під мораторієм на продаж. Історію з автогеном освітили навіть дружні Шнейдеру ЗМІ: он-лайн канал «Ісландія» та популярне теле-шоу «Рагулі». Тоді Шнейдера запросили до студію на проект «Школа про рейдерство», де він жалівся на українську несправедливу поліцію, яка вигнала з «рейдернутоїІ» квартири пенсіонерку панну Тетяну Олексіївну Куц.

З часом слава про рейдерську діяльність Михаїла Ісаковича та його компанії «Гроуф Капітал» вихлюпнулася з медіа-простору та докотилася і до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвакатури України. Врешті апофіозом його активності стало рішення, прийняте на початку серпня 2019 року Вищою кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвакатури про зупинення його права на заняття адвокатською діяльністю.

Ілюстрація 6. Скрін з сайту Національної асоціації адвокатів України.

Як вважаєте, це стане сумною новиною для нових партнерів по рейдерських справах пана Шнейдера? Йдеться про адвокатессу Тетяну Олексіїївну Куц, екс-співзасновницю «Гроуф Капітал», «Гроуф капітал факторинг» та діючю спів-засновницю «Гроус капітал», якій для повного щастя не вистачало чужої квартири у Вишгороді, та Вершняка Михайла Івановича — міліціянта у відставці у чині генерал-майора, за яким тягнеться довжелезний шлейф кримінальних історій. Доречі, Вершняк у 2018 році отримав адвокатську ліцензію та вирішив відкрити спільно зі Шнейдером адвокатське об’єднання «Вершняк, Шнейдер та парнери», а при тому охоронну фірму «Гроуф Секьюріті».

Ілюстрація 7. Фото партнерів Михаїла Ісаковича Шнейдера:
Тетяни Олексіїївни Куц — пенсіонерки-адвокатаси, та Вершняка Михайла Івановича — міліціянта у відставці, генерал-майора та адвоката.

Сподіваємось, новина «розадвокатування» Шнейдера поставить жирнючу крапку в історії кримінальних операцій компанії «Гроуф Капітал» та її сателітів, і стане гарним прикладом для застереження інших шахраїв-рейдерів. А у партнерів екс-адвоката Шнейдера пані Куц, пана Вершняка та інших дійових осіб рейдерської спільноти залишиться ще багато роботи із розгрібанням судових справ, в яких розглядаються та розглядатимуться питання повернення рейдерські загарбованого майна «Гроуф Капітал» законним власникам.

Анатолій Куценко-Шнейдеренко

 

 


  Ваш комментарий будет первым
RSS комментарии

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл