Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

ЯГІДНИЦТВО ПО НОВОМУ

28.08.2009

Фото Тема харчування – основна тема нашого життя. Адже якщо не буде  здорового харчування, не буде й здоров'я. Скільки б ми не рвалися до багатства, але  витративши  на нього здоров'я, ми, в результаті, опиняємося біля розбитого корита. Гроші є, а використовувати їх вже не можеш.

 

Здорове харчування потрібно починати вже з дітей. Потрібно пам'ятати, що у дівчаток і хлопчиків організм розвивається по різному, отже і харчування у них повинне бути теж не однаковим. Наших же дітей в дитячих садках і шкільних їдальнях напихають сосисками з гарніром при майже повній відсутності фруктів і салатних овочів. До того ж ті сосиски і сардельки роблять з м'яса механічної обвалки і вони майже не містять натурального м'яса. Мало того, для підвищення врожайності культур і захисту  їх від шкідників, ми заповнили наші поля трансгенними культурами. Як наслідок, вони тепер включилися в харчовий кругообіг. Нема ніякої гарантії, що наши діти не харчуються продуктами з трансгенами. Про спеціальне харучвання  для дівчаток і хлопчаків і говорити не варто.

 

У таких умовах різко підвищився попит на натуральні продукти. Вирощування сировини для них майже завжди обходиться дорого. Самими цінними продуктами харчування вважаються натуральні молоко, м'ясо, фрукти і овочі.

 

З-за безперервного безглуздого реформування агросектора ми вже майже позбулися маточного поголів'я худоби і тепер про натуральні молокопродукти і м'ясопродукти в торговій мережі залишається тільки мріяти, або їздити за ними до Біларусі, де влада господарює, а не краде. На відродження скотарства в Україні  потрібні роки і роки.

 

Україна традиційно вважалася  хлібним полем Російської Імперії. За часів Союзу від вирощування хлібів перейшли до широкопрофільного сільського господарства. Адже тільки бідняк хвалиться хлібом на столі. У справжнього господаря на столі є все – від української горілки з салом до вишукованих фруктів.

 

Ось про ці фрукти і поведемо мову. Адже вони містять весь комплекс найцінніших життєво-важливих речовин – вітаміни, мінерали, ефірні масла, органічні кислоти і так далі.

 

Особливо цінними вважаються  ягоди темного кольору, оскільки вони містять кровотворні  речовини і такі,що підвищують імунітет  і потенцію . Це перш за все чорний виноград ( пам'ятаєте, який попит через це мали зроблені з нього вина «Чорний доктор» і «Чорний принц»). Другою після винограду йде чорна смородина.

 

У особистій селекційній лабораторії  к.с.н.Галатовича створені сорти чорної смородини , що дають урожай вже в перший рік після посадки в комплексі з надінтенсивними технологіями вирощування посадочного матеріалу і ягід ( для розплідника і саду технології для кожного своя).

 

Система цих технологій дає можливість вже в перший рік використання плантації отримати товарний урожай 7-10 тн ягід з гектара, що на 2 роки прискорює відшкодування витрат.

 

Багаторічними дослідженнями встановлена фаза розвитку рослин, в якій вони найбільш придатні до пересадки  в літній час. Ця фаза наступає в різні терміни, залежно від породи, сорту, агрокліматичних умов і агротехнологии.

 

Одним з  сортів смородини Галатовича можна закладати сад в кінці липня .За літньо-осінній період рослина не тільки відновлює, але і нарощує кореневу систему, поширюючи її углиб і в сторони на 20-30 см. Завдяки цьому стає зайвим  післяпосадочне обрізання.

 

Наступної весни рослини нормально розвиваються, утворюють достатню кількість пагонів і забезпечують перший товарний урожай ягід.

Система технологій Галатовича передбачає безліч інших  новацій: поліпшення якості маточників, живців, саджанців, оптимізація глибини і способів посадки матеріалу і інше, що є предметом ноу-хау.

 

Нові технології вимагають і нового підходу до самої селекції. Частину селекційної роботи необхідно перенести в плодопитомник, що підвищить якість посадочного матеріалу, а в результаті і продуктивність ягідника. Адже чорна смородина має біологічний потенціал врожайності до 60 тн. з гектара, а зараз  вона на полі дає по 10-15 тн. з гектара.

 

Як бачите, те що зміг виростити Галатович, не може ніхто. Я про нього пишу вже десятий рік.. Заради свого плодорозсадника він залищився без автівки, без своєї і жінчиної квартири. Кочує по Львівщині. Він навіть поштової адреси не має. В хуторі, неподалік від Бібірки, де він орендує квартиру,пошти немає.

 

З усіх питань нових технологій вирощування смородини звертаються за адресою: 81220.Львовская область. Перемишлянський р-н.г.Бибрка до запитання Галатовічу Євгенію Максимовичеві тел.80975172017.

 

Людина, чиї селекційні наробки так потрібні нашим селянам, живе як бомж. От минулого року йому дали дозвіл на ведення фермерського господарства. Я ледь не заспівав Осанну адміністрації  і райраді Перемишлянського району, які дали той дозвіл. Та для того, щоб отримати ту землю для ведення фермерського селекціонного господарства, треба в управлінні земельних ресурсів зробити проект. А за нього Галатович повинен заплатити 5000 гр.  Де їх йому взяти, при 640 гривневій пенсії, з якої він 300 гр платить за житло на тому хуторі?

 

Навколо сіл, в яких  був зі своїм плодорозсадником Галатович, розкинулись ягідніки. Ні копійки не платили селяни за його кущі. Знайшлось в їхніх садах місце для його ягід. А от для самого Галатовича в Україні не знаходиться місця…

 

З дитинства мене привчили пишатись своєю країною. В Радянскі часи я пишався тим, що я Українець і живу в самій розвиненій республіці Союзу. Тепер мені соромно того, що я українець. Що в моїй Україні така влада, яка зеважає свій народ, а він платить їй тим же!

 

 

К.т.н.Владимир Сиротенко(Вербицький)

Правнук автора «Ще не вмерли України ні слва, ні воля,

Ще нам браття українці посміхнеться доля»

для Трибуны Народа


  Комментарии
RSS комментарии
Написал(а) Гена, в 2009-08-28 11:40:06
Так єто ж Пукач!!! 8)

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
Сейчас на сайте:
Гостей - 1
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл