Трибуна Народа

СВОБОДА СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ!

 Ваша реклама на нашем сайте

КОНСТИТУЦИЯ ГАРАНТИРУЕТ, А ТРИБУНА НАРОДА РЕАЛИЗУЕТ ПРАВО НА СВОБОДУ СЛОВА ДЛЯ ВСЕХ, А НЕ ТОЛЬКО ДЛЯ ХОЗЯЕВ СМИ

Навигация
Главная
Новости
Статьи
Народный журналист
Народ о законах
Религия
Без политики

ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА

Погода, Новости, загрузка...
 
Главная

СИНЬО-ЖОВТИЙ ЧИ ЖОВТО-СИНIЙ, АБО БУТИ ЧИ НЕ БУТИ

24.08.2023

СИНЬО-ЖОВТИЙ ЧИ ЖОВТО-СИНIЙ, АБО БУТИ ЧИ НЕ БУТИ, фото, трибуна народа,

 

Україна досі живе, можна сказати існує, під перевернутим державним прапором і невластивою світовою назвою.

 

 

Щороку 23 серпня Україна святкує день Державного Прапора. Про український національний стяг, його історію і кольори написано багато наукових праць і журналістських статей. Але більшість з них насправді бувають далекі від істини. Відомо, що жовтий і синій кольори в національних символіках притаманні здебільшого морським країнам. Показовими є прапори Швеції, Колумбії, Барбадосу, на якому можна бачити навіть стилізоване зображення тризуба. Давнє українське ім'я Мартин (мар-тин) означає «морський охоронець». Жовтий колір в усі часи у всіх народів символізував сонце, а синій колір символізував воду – два одвічні символи життя. Зображення променистого сонця на блакитному тлі можна бачити на історичному гербі українського Поділля.

 

В одній з сучасних популярних пісень український гурт «Mad Heads» співає: «Допоки сонце сяє, поки вода тече, надія є...». Ще в далекому 1917 році про жовто-блакитний прапор написав свій патріотичний вірш український поет Олександр Олесь [1878 – 1944]:

 

Українське військо,

мов з могили встало,

загриміло в бубни,

в сурмоньки заграло,

розгорнуло прапор

сонячно-блакитний,

прапор України!

рідний, заповітний!

 

На жаль, історична пам'ять українського народу, що за кілька останніх століть втратив десятки мільйонів свого люду, втім еліту нації, з часом спотворилася і частково стерлася. Особливо негативно сприяли цьому жорстокий царський та злочинний більшовицький режими. Таємничо зникла величезна бібліотека Ярослава Мудрого – сховище давніх знань і вірувань русичів-українців, що дало привід для багатьох вигадувати власні версії та історії.

 

У червонопрапорну добу, коли Україна входила до складу Радянської Імперії, національний жовто-блакитний прапор був під суворою забороною. За його зберігання або використання людей засуджували на довгі десятиліття і відправляли у Сибірські та Соловецькі лагері, з яких мало хто повертався додому живим.

 

Серед усіх народів тільки пращури українців ще з прадавніх часів вибрали кольори сонця і води життєдайними символами своєї нації. Навіть головний убір і скіпетр єгипетських фараонів прикрашали жовто-сині смуги. І це не просто випадковий збіг, а велика історична таємниця, яка ще чекає на своє відкриття. Слово прапор (па-ра-пор) означає «відображення сонця», саме тому жовтий колір є головним і розташовується зверху. В іспанській мові bandera (ба-ан-дер) означає «душу людську держить (підтримує)».

 

Прапор української народної республіки 1918 року був жовто-синій. Але прийнятий 28 січня 1992 року Верховною Радою новий державний прапор України виявився перевернутим і став синє-жовтим, символізуючи небо і поле, перевернувши все наше уявлення про нього і нас самих, як древньої нації, перетворивши українців з поклонників життєдайного сонця «Ра» (райдуга – сонячна дуга) і води «Дани» (р. Дніпро – лат. Danapris) в земних хліборобів, іншими словами опустивши нас «з панів у холопи».

 

В одному з віршів Володимира Сосюри [1897 – 1965] читаємо: «Жовто-блакитний там прапор віє». В романі Уласа Самчука [1905 – 1987] «Волинь» читаємо: «На всіх будинках, на всіх крамницях – жовто-блакитні прапори». Поет Богдан Кравців [1904 – 1975] у своєму вірші «Сімнадцятого року» пише: «І ми із жовто-синіми стяжками ішли походом і славу кричали». Василь Онуфрієнко [1920 – 1992] у своїй поемі «Симон Петлюра» пише: «Петлюрине ім'я... Мов прапор святий жовто-синій». У творі Івана Чайки [1945] «Дзвони над Лютенькою» читаємо: «Над ними розвівався на вітрі жовто-блакитний прапор». У повісті Мирослава Кушніра [1922 – 1945] «Бій під Крутами» читаємо: «Зірвався вітер, і з Софіївської площі залопотів жовто-блакитний прапор над головами юнаків...». Юрій Лавріненко [1905 – 1987] згадує про 1917 рік у творі «Чорна пурга»: «Носили жовто-блакитний прапор Самостійної України». У книзі «При джерелах боротьби» Микола Ковалевський [1892 – 1957] писав: «Я не можу забути одного епізоду під час першої української демонстрації в Києві 1 квітня 1917 року. Стрункими лавами йшли тоді київські українці під жовто-блакитними прапорами».

 

У 1992 році відома китайська художниця і громадський діяч Мао Мао звернулася до президента України Леоніда Кравчука з пропозицією поміняти розташування кольорів на синє-жовтому прапорі. Бо якщо вони і далі залишатиметься у такому вигляді, коли символ води знаходиться вгорі, а символ сонця знаходиться під ним, то країну очікуватиме неминуча деградація, хаос, падіння і зрештою крах.

 

Адже синій колір вгорі і жовтий колір внизу утворюють гектограму «пі», яка згідно класичної китайської Книги перемін «і-цзин» є однією з чотирьох найгірших комбінацій, що означає: «будьте пильними і завбачливими, не беріться за жодну важливу справу, тому що вона радше не збудеться, аніж збудеться, ваше оточення не зрозуміє вас, ви без причин будете сваритися з друзями».

 

Тобто, вода не повинна затьмарювати світло, як в прямому, так і в переносному значенні. І навпаки, розташування кольорів на прапорі, коли жовтий вгорі, а синій внизу утворює гектограму «тай», що означає «піднесення, посилення, розквіт, добробут, небажане відходить, величне приходить, щастя, благополуччя».

 

За сонячне небо,

За водну блакить

Боротися треба,

У світі щоб жить.

 

У 1922 році, коли Україна увійшла до складу СРСР в якості союзної республіки, її державний прапор став червоно-синім. Смугу червоного кольору розмістили вгорі на місці жовтого, що означало владу комуністів. Україна була тоді, незважаючи на величезні жертви серед населення, самою успішною і процвітаючою республікою, мала найбільший соціальний, технічний і аграрний потенціал – цього факту не можливо заперечити.

 

Однак всього за кілька десятиліть незалежності, живучи під перевернутим прапором, Україна не лише втратила всі свої минулі здобутки і переваги, але опустилася в рейтингу колишніх республік СРСР майже на останнє місце, втягнулася у війну, втратила частину своєї території.

 

Ось така вона, дивна і непроста українська історія, що кидає тінь на наше трагічне сьогодення. Розташування кольорів на державному прапорі і національність влади грає для країни далеко не останню роль. Адже перевернутий прапор в загальній світовій геральдичній практиці символізує біду, а національна меншина не може бути державотворчою.

 

Сонце хай світить,

Вода хай журчить,

Хай родяться діти,

Люди, мир бережіть!

 

Слід також звернути увагу на міжнародне написання назви «Україна» в англійській транскрипції. У 1945 році, коли Україна була союзною республікою, за поданням ідеологічно залежних знавців англійської мови, її назву в Організації Об'єднаних Націй затвердили як Ukraine. В англійській мові родів нема, тому подібне написання означало союзну республіку, а не незалежну країну. Власне так воно тоді і було.

 

Однак інші країни, назви яких в українській мові мають жіночий рід, пишуться з закінченням, що символізує їхню державність і незалежний статус: Canada, Austria, Australia, Romania, Russia, Botswana, Angola, Gana, Rwanda. Тому, нам необхідно відновити історичну справедливість і змінити назву країни Ukraine (Юкрейн Репаблік) на Ukraina (Юкрейна Кантрі). Зробити все це слід якнайшвидше, оскільки здобувши незалежність у 1991 році Україна досі живе, можна сказати існує, під перевернутим державним прапором і невластивою світовою назвою.

 

Слава нашій Україні,

І землі, і людям,

Всі ми, браття українці,

Завжди разом будем.

Мова й віра наша спільна

Всіх нас об'єднає,

Запануємо ми вільно

В своїм рідним краю!

 

Юрко Стрєлков-Серга, Вінниця, Україна, для ТРИБУНЫ НАРОДА.

 

 

 


  Комментарии
RSS комментарии
Написал(а) Д.И., в 2023-08-24 04:33:18
Вот оно че, оказывается... Земляк Винницкой жжёт... :)
Написал(а) Дэн, в 2023-08-24 04:41:21
С точки зрения эзотерики все правильно. эзотерика это очень серьёзно.
Написал(а) Игорь, в 2023-08-24 05:22:12
Согласен, это важно... Как яхту назовёшь...
Написал(а) Автору, в 2023-08-24 11:02:28
Переведи на русский, чтобы все могли прочесть.
Написал(а) Олег, в 2023-08-26 04:45:24
Символическое и психологическое значение государственного флага, без сомнения, имеет огромное значение. Но для меня особо важными стали слова «національність влади грає для країни далеко не останню роль» и «національна меншина не може бути державотворчою». Именно национальная принадлежность представителей высшей власти определяет благополучие и вектор развития страны, отношения к другим странам. Можно даже предположить, что приход евреев к власти в стране в 14 году спровоцировал трагические события 22 года. «Чем кумушек считать трудиться, не лучше ль на себя оборотиться».
Написал(а) Легитим, в 2023-09-04 06:33:20
Всё, коррупционера Министра Обороны Резникова снимают. Зе озвучил публично. Резникова снимают не потому, что он вор или профан, который провалил закупки и потерял миллиарды, а потому, что Ермак нашел замену. Ещё в феврале Резникова не сняли из-за подготовки к наступлению, которое провалилось и теперь пришлось идти на требование западного лобби.rnРезникова отправляют послом в Британию (отсидеться перед пенсией и освоится в Лондоне, где будут жить все, кто сейчас грабит Украину). Данной отставкой ОП признали все коррупционные зашквары и провалы Резникова (человек Ермака). Но этой отставкой Банковая хочет заглушить весь всплывающий коррупционный след. Новый министр, даст Банковой передышку от негатива. Он вряд ли сможет поменять всю систему, так как он тоже человек Ермака и все решалы Банковой остаются на своих местах в МО. Для украинской армии - это ничем хорошим не закончится.
Написал(а) zero, в 2023-09-06 04:42:04
05.09.23 было важное голосование в Верховной Раде. Депутаты голосовали законопроект о восстановлении электронных деклараций чиновников. Законопроект №9534 о возвращении декларационного процесса был принят в целом, его поддержали 329 депутатов. Однако главную поправку о немедленном открытии деклараций не приняли: за нее проголосовали только 199 парламентариев, что означает, что реестры деклараций останутся закрытыми для общественности еще на один год. То, что депутаты не открыли свои декларации, это большой скандал. Эту новость активно комментируют за рубежом. Внимание к этой новости особенное на фоне того, что сейчас во всем мире говорят о коррупции на Украине. Законопроект про «е-декларации» был одним из требований для вступления Украины в ЕС. Вот такие они депутаты. Не хотят, чтобы избиратели читали их декларации.

Добавить комментарий
  • Пожалуйста, оставляйте комментарии только по теме
Имя:
E-mail
Домашняя страница
Тема:
BBCode:СсылкаEmailЗагрузить изображениеЖирный текстКурсивПодчёркнутый текстКавычкиCodeСписокПункт спискаЗакрыть список
Комментарий:



Код:* Code

 
 
Актуально
Сейчас на сайте:
Гостей - 1
ЗДЕСЬ МОЖЕТ БЫТЬ ВАША РЕКЛАМА
 
РЕКЛАМА

© 2006 «Трибуна Народа» При цитировании ссылка на сайт обязательна

Украинский портАл